Om meg

Eg heiter Olaug Nilssen. Eg skreiv mi første bok då eg var 19 år. No er eg 37, og lever av å skrive og å jobbe i Norsk Forfattersentrum.

Her er litteraturvitar Kristoffer Jul-Larsen sin presentasjon av meg til arrangementet «Den politiske romanen» på Bergen Offentlige Bibliotek den 22. april 2015.

Olaug Nilssen debuterte i 1998 med Innestengt i udyr, fikk en del fin oppmerksomhet for bok nummer to Vi har så korte armar fra 2002, men slo skikkelig gjennom med Få meg på, for faen i 2005. Siden har hun svingt seg opp til de helt store kulturpolitiske høyder som medlem i Kulturrådet, hun har ledet Skrivekunstakademiet her i Bergen og hun har blitt dramatiker, biograf (hun skrev om Sigvart Dagsland), og debattbok-/reportasjeforfatter. De siste verkene hennes tar utgangspunkt i familielivet, hvordan vi organiserer det og hvordan det vi ikke rår over, biologien, påvirker valgene vi tar og livet vi lever. Før det var hun imidlertid det jeg vil regne som Norges svar på Lena Dunham, en som filtrerte sosiale, politiske og seksuelle spørsmål gjennom den unge kvinnens intense selvbevissthet, særlig i Få meg på, for faen, som jo også ble filmatisert.
Nilssen (…) fanger opp i seg både 90-tallets vansker med å underskrive på de store sannheter, og det nye millenniets etter hvert tyngende alvor. Som aviskommentator og essayist har hun stått frem som et markant, om enn ikke helt forutsigelig alternativ i offentligheten.

Legg att ein kommentar

Epost-adressa di vil ikkje bli publisert. Naudsynte felt markert *


Kommentar *